top of page

Info: Noviny, Petice, Setkání 9.8.21



Novinky:

1) Proběhl tisk a distribuce novin občanům Prahy 3 a části Prahy 10. Součástí novin je i petice. (Pokud jste noviny do schránky nedostali, kontaktujte nás prosím)

2) V reakci na infonoviny proběhlo jednání se zástupci magistrátu: p. Hřib, p. Hlaváček, kteří si konečně udělali čas

3) Organizujeme info setkání, kde se dozvíte ktuální stav a plánované kroky, pozvánka viz. níže

4) Vytvořili jsme pro vás novou sekci : Kauzy Jarov & Vackov. Najdete tam další projekty, náměty co se děje v okolí. Posílejte další, šanci si něco vydobít na developerech si nesmíme nechat ujít - nebudeme zde žít jako v bangkoku - zbořený chodník vedle luxusních čtvrtí a silnic.


https://arnika.org/praha/nase-temata/kauzy-prazskeho-rozvoje/nakladove-nadrazi-zizkov


Pozvánka na setkání 9.8.21:


Vážení předsedové SVJ a aktivní občané, sousedé,


obracíme se na vás v záležitosti plánované výstavby na Nákladovém nádraží Žižkov a k Jarovské třídě. Na jaře tohoto roku byl spuštěn proces schvalování podoby nové výstavby v okolí Nákladového nádraží Žižkov, která zásadním způsobem ovlivní život v naší oblasti.

Nacházíme se v období, kdy je stále možné do procesu schvalování zasáhnout a vyvinout tlak na politickou reprezentaci. Chceme, aby politická reprezentace zohlednila při vyjednávání s developery zájmy obyvatel okolního města.


Některé občanské aktivity v tomto směru se odehrály již počátkem jara (zmocnění občanů pro organizaci Arnika, aby podala námitky a připomínky) a situace se dál vyvíjí.


Bez zapojení místních občanů je však šance na naplnění požadavků mizivá. Rádi bychom Vás proto informovali o některých aktuálních aktivitách a jednání se zástupci magistrátu, které se plánované výstavby týkají.


Přijměte tedy prosím pozvání na informační setkání, které se uskuteční již příští pondělí 9. 8. 2021 od 18:00 v restauraci Záležitost, Biskupcova 19.


Pokud se nemůžete zúčastnit, ale chcete více informací či se do procesu zapojit, ozvěte se prosím na email petice.NNZ@gmail.com (nebo na email tohto místního sdružení)


V příloze ještě pro jistotu posíláme text informačních novin a petice, jejíž podpis je důležitý, aby naše připomínky a návrhy začali političtí zástupci skutečně řešit.


Anna Vinklárková, Arnika

Marek Hilšer, senátor za příslušný volební obvod

Lucie D., obyvatelka Žižkova

Přemysl P., obyvatel Žižkova



Noviny_Zizkov_TISK_compressed
.pdf
Stáhnout PDF • 6.35MB

petice_2107_zizkov_V5
.pdf
Stáhnout PDF • 90KB

bottom of page