top of page

Kroužkovat? Zkušenosti jednoho spolku z Prahy 3

Chci se zmínit o konkrétních místních politicích, kteří nám pomohli - radami, informacemi. (Konkrétní politickou aktivitou bohužel tolik ne). Je to i forma poděkování. Ve všech případech se jedná o stávající zastupitele Prahy 3

JUDR. Robert Pecka (SPOLU - top09)

  • Pan Pecka je z Vackova, o své okolí se zajímá. Jako jediný otevřeně vystupuje i hlasuje proti Jarovské Třídě.

  • Provozuje významnou místní skupinu na facebooku, kde je neobvykle nízká míra cenzury na dnešní dobu a je možné se tam dozvědět spoustu informací od místních zastupitelů.

Bc. Tomáš Kalivoda (SPOLU - ods)

  • Snaží se veřejnost informovat o plánované změně obecního bydlení - převodu části obecních bytů z Prahy 3 do majetku Magistrátu Hlavního Města Prahy za odhadní ceny. Pro okolí méně rizikové by ale bylo nechat tyto byty v majetku Prahy 3 a stejně tak rozhodování o tom, kdo v nich bude bydlet. EXISTUJÍCÍ Místní bytová komise Prahy 3 lépe posoudí, který klient má na byt nárok a který klient nebude své okolí obtěžovat, než vzdálený magistrátní úředník. Jak znáte z témat ohledně Jarovské Třídy, na magistrátu nemá občan naprosto žádnou šanci, a kolikrát ani místní zastupitel.

  • najdete v radničních novinách září 2021 , sloupky zastupitelů

  • hlásí se k původní studii Jarovské Třídy, která vedla podzemí


Ing. arch. Matěj Michalk Žaloudek (Zelení)

  • Pan Žaloudek se tématu NNŽ věnuje dlouhodobě, novinky dává sem

  • Zejména ze začátku nám pomohl se zorientovat co do funkcí a procesů

  • Ze všech zastupitelů Prahy 3 se tématu rozhodně věnuje nejdéle a nejvíce, ale převažuje spíše nadhled z pohledu celého města a jeho okolí, možná i z pohledu Prahy 3 jako celku.


Mgr. Ondřej Rut (Zelení)

  • zajistil označení obytná zóna do oblasti multifunkčního hřiště Habrová.

  • V této oblasti chybí podél části silnic chodníky a lidé musí s dětmi, kočárky, uskakovat před auty.

  • Na chodníky v této oblasti prý ale peníze nejsou - více zde


PS

Aby bylo jasno - všechny strany podporují masivní zástavbu, všechny strany podporují Jarovskou Třídu. Pouze zelení se snaží regulovat co do veřejné vybavenosti, sociálních bytů, omezení automobilismu.

Logika proč i zelení podporují masivní zahušťování spočívá v tom, že ve finále má menší ekologický dopad panelák, než to samé množství lidí bydlících v panelácích na ležato za městem - jak z důvodu dopravy, tak z důvodu zemědělské půdy.


Nic z toho ale nemá dopad, takže toto berte opravdu jen jako tip na kroužek, výhradně v případě, že byste tu stranu tak jako tak volili, určitě to kvůli tomu neměňte.


Nadále platí, že nejdůležitější je získat co nejvíc podpisů pod tuto petici, kterou připravujeme i s Arnikou.

Ještě je čas, rozhodnutí o změně územního plánu bylo posunuto ze září na konec roku


Přílohy






bottom of page