top of page

Oficiální participační aktivity k Jarovské třídě

Poněkud narychlo svolané participační aktivity začínají již 15.6.2021 komentovanou "procházkou" a pokračují cca týden a půl.

Deataily naleznete zde:

Nadále tam sledujte další podrobnosti.

Pokud to jen trochu půjde, zkuste se komentované vycházky zúčastnit, já sám nebudu mít kapacitu.


Na vycházce bych trval na následujícím:

  • navštívit skvělou a zelenou mikrolokality dětského hřiště Habrová, trvat na jeho zachování a na zachování zelení stěny "náletové zeleně" hned za ním.




Zelenou stěnu za Dětským Hřištěm Habrová by bylo vhodné zachovat.


Dětské hřiště Habrová je intenzivně využíváno a dokazuje rodinný charakter lokality



Bylo by vhodné, aby IPR dodal nákres situace sahající lespoň k prvním panelákům v Habrové. Z toho by totiž vyplynulo, že se navrhuje nadbytek betonu - chodníků, cyklostezek a dalšího betonování a bylo by vhodnější zachovat více zeleně, a zelený koridor mezi Spojkou a rezidenční oblastní. CHodník na straně Habrové totiž už je.


Poslední dny jsem se zamýšlel nad systémem přechodů. A musím uznat že nově zaváděný systém přechodů na Koněvově je pro chodce velmi přiznívý. Lepší, než přechody se semafory. Chodec může jít kdykoliv (vzpomeňme jak nepříjemný je přechod dole u Kauflandu) - Samozřejmě vždy platí, že je nutné navázat kontakt se řidičem - to platí vždy.

*nejedná se o politickou propagaci - prostě o tom píší nejlépe a to je realita. S touto formou participace spokojeni nejsme, nejlépe to shrnuje jedna z místních občanek , L.D.: Dobrý den,

právě mi přistály (a možná i některým z Vás) na mailu informace ke kontejneru k Jarovské třídě. Viz níže. Obratem pro jistotu přeposílám.

Já se k podrobnějšímu prostudování dostanu nejdříve večer, při zběžném pohledu se mi ale zdá, že jediné, co je tam nové, je že info kontejner bude i na P3, ovšem další info stánky budou na P10. Dotazník k JT opět podsouvá již předurčenou variantu jakožto jediné řešení. Jedna komentovaná vycházka z P3 je málo. Navíc už zítra! Výstava není participace.

Také trvání info kontejneru je dost krátké, v radničních novinách ani na webu MČ P3 o něm není ani zmínka, je tedy otázka, jak a kdy se o tom občané dozvědí. Když navíc vezmu v úvahu, že se o tom mailem prominentně dozvídám právě v den, kdy akce začíná a časy otevření neberou v potaz, že lidé chodí do práce (já například pracuji minimálně do 18 hod.), skýtá se otázka po efektivitě celé akce a zvládání komunikace ze strany MČ.

Omlouvám se za spam, pokud někdo o mail nestojí, naopak pokud víte o někom, kdo by o tyto informace stál, určitě přepošlete,

díky a zdraví,

L.D. Je nutné říct, že i já, jakožto někdo, kdo sleduje dění denně, jsem se o procházce dozvěděl den předem.

bottom of page